BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

.::Rezeki Yang Membahagiakan::.


SEMOGA REZEKI SEDIKIT YANG DAPAT MEMBAHAGIAKAN ANDA, BUKAN REZEKI BANYAK YANG MENYENGSARAKAN ANDA..

~ Jagalah keredhaan anda pada Allah, puas dengan pembahagian kurniaNya, beriman kepada taqdirNya dan bersikap optimisnya dalam menghadapi masa depan.

~ Puaslah dengan rezeki yang dikurniakan oleh Allah kepada anda, nescaya anda akan menjadi MANUSIA PALING BAHAGIA..La Hau LA Wala QuawataillaBillah..(Tiada daya dan upaya melainkan dengan kekuatan Allah).

~ Memikirkan kebahagiaan bererti memikirkan apa yang terjadi sebelumnya dan apa yang terjadi nanti. Dan sampai batas tertentu, berfikir terlalu jauh itu boleh mengusik kebahagiaan itu sendiri.

** Kata-kata dipetik dari buku La Tahzan-Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia

Beramal Dengan Mathurat


Bangun pagi dengan kalimah Allah dengan menghayati pagi di mana kerajaan ( alam ini ) di tangan Nya jua. Segala puji untuk Allah. Tidak ada sekutu bagiNya. Tiada Tuhan melainkan Dia. KepadaNya jualah kita di himpunkan .


Kita hayati suasana pagi dan petang ini atas landasan fitrah Islam. Berpegang hanya pada kalimah ikhlas dan berpegang dengan ajaran agama Nabi kita Ibrahim yang lurus dan baginda bukanlah seorang musyrikin.

Pagi dan petang ini kita menikmati pemberian Nya, kesihatan dan perlindungan Nya maka kita meminta pada Nya afiat dan perlindugan di dunia dan akhirat.

Segala nikmat pagi dan petang ini adalah daripada Nya dan tiada sekutu bagi Nya. Pujian dan kesyukuran hanya untuk Nya .

Kita berlindung kepadaNya daripada perasaan sedih dan duka dan kita berlindung kepada Nya daripada sifat pengecut dan kedekut dan kita berlindung daripada bebanan hutang dan penindasan orang.

Kita hanya hamba . Pada siapa lagi kita harus meminta. Tiada yang lain hanya Dia. Allah Tuhan Sekalian Alam.

Mari beramal dengan Al-Mathurat . Selamat beramal :)